I got a feeling

Verstoorde pijnperceptie.

Een woord wat vaag klinkt, en het hele concept is minstens net zo vaag. Toen T16 klein was was ik altijd de meest ontaarde moeder in de speeltuin. Als ze namelijk ergens vanaf lazerde bleef ik zitten. Door andere moeders werd ik aangesproken: ‘heey je kind is gevallen hooe’en mijn antwoord was altijd: ‘laat haar maar naar mij toekomen’.

Als ze namelijk zelf opstond en naar mij toe kwam kon ik gelijk inschatten of er iets erg mis was. Met een gebroken been kan je niet lopen dus als ze zou komen lopen kon ik dat iig uit sluiten. Ze huilde namelijk niet als ze zich enorm pijn gedaan had. Daarintegen kon ze een iniminie speldenprikje aan bloed hebben en dan ging ze dagenlang bijna dood.

L6 is niet anders. Ooit kreeg hij een hete pan soep over hem heen, gelukkig niet kokend maar heet genoeg. Terwijl ik hem onder de douche zijn luier uittrok en op zijn romp de rode brandplekken zag verschijnen stond hij te juichen en te lachen want ‘het regende gehaktballen’. Eenmaal gekoeld en behandeld liep hij dus ook direct weer naar het gas en de pan, om hetzelfde te doen want het was zo grappig.

Hij heeft echter 1 groot nadeel, hij heeft ook een enorme verstoorde pijnperceptie als het gaat om zijn haar. Het doet hem letterlijk pijn als we iets aan zijn haar moeten doen. Hij heeft enorm dik haar, dus het moet wel echt af en toe gebeuren. En gezien de temperaturen van de komende dagen was deze ochtend weer zo een moment.

De tondeuse gaat dan altijd standaard op stad 3, veel te kort maar garantie voor weer een paar maanden geen ellende aan zijn hoofd. Moord en brand gilt hij dan, en we moet hem letterlijk met twee mensen vasthouden. Bij mij standaard dat ik na afloop even naar boven ga om flink te janken, want het lijkt echt zo ontzettend veel op mishandeling.. Maar het is weer klaar, en zoals altijd is hij er blij mee, want korte haren voelen zoveel fijner.

Voor nu even lekker ontprikkelen in het badje, want het heeft hem weer veel gekost. Maar stiekem doe ik wel een Dora dansje.

“Het lukte, het lukte het lukte yeah, yes we did it”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.