I wanna Scream and shout

Steeds vaker hoor ik hem momenteel: Ja maar dat hebben andere kinderen ook…

En het klopt, andere kinderen zullen het ongetwijfeld ook hebben, maar andere kinderen zijn niet L.

Andere kinderen hebben niet een hoofd wat 24/7 aanstaat. Niet de continue angsten, niet de overprikkeling en niet de ondervraging. Andere kinderen zijn anders dan hem, net als dat hij anders is

Laten we met zijn allen gewoon eens stoppen met vergelijken, en vooral ook stoppen met baggetalliseren. Als ik zeg dat iets extreem is, iets lastig is of iets moeilijk dan is dat zo. Punt.

Ik hoef niet te weten hoe erg jij, je buurvrouw of de vlo van de rat van de nicht van de buurvrouw haar dochter het had. Dit is voor mij erg, dit is voor mijn zoon niet te doen.

Het is namelijk niet maar alleen dat ene ding wat je hoort, maar het hele plaatje. Het hele plaatje wat ik niet vertel omdat ik na de opmerking, ja maar dat heeft ieder kind, alweer helemaal klaar ben.

Jouw kinderen zitten op regulier onderwijs, gaan naar clubjes, gewone Zwemles. Hebben kinderfeestjes, vriendjes en slapen op normale tijden.

Het boeit mij dus echt geen ene moer dat ook jouw kind het lastig vind weer naar school te gaan. Pas als je de volledige shitload aan ellende die wij de afgelopen twee dagen weer kregen hebt meegemaakt praten we verder of er misschien een aantal vergelijkingspunten zijn. En tot die tijd;

Zwijg en tel je zegeningen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.