A Different beat

Gisteren gingen we zwemmen.
Ons mannetje mag einde van de maand eindelijk beginnen met zwemles bij een speciale vereniging voor kinderen die net even anders leren dan anderen. Om hem tegen die tijd niet in een helemaal nieuwe omgeving te laten komen gingen we dus gisteren al even een kijkje nemen in het zwembad.

Eenmaal binnen zag je direct dat het veel was. Het geluid van de mensen, spetters en muziek, de andere belichting geuren en indrukken maakte al snel dat hij erg dichtsloeg.

Na even wennen heeft hij toch flink wat plezier gehad, maar na een kleine drie kwartier was de koek echt op. Totaal overprikkeld en doodmoe zat hij op de kant. De andere twee autisten van de familie konden zich dat overigens heel goed voorstellen, want het was ook best veel.
na een uur en een kwartier stonden we dus weer buiten. Op zulke momenten is het besef extra groot dat alles anders is, anders gaat en niets vanzelf sprekend is. Plezier is er zeker wel, maar vaak van korte duur omdat overprikkeling al snel de overhand neemt. Altijd net even anders dan anders, maar daarom niet minder. Gewoon onze eigen, different beat.

Gepubliceerd in L.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.